Ако обичате маршмелоу, но трябва да следите за фигурата си, се налага да избягвате любимото лакомство. Традиционно бонбоните маршмелоу се приготвят на основата на захарен сироп, но ние ще заобиколим „традицията“ и ще ги приготвим по друг начин.

Тази рецепта за маршмелоу не съдържа захар, заради което ще можете по-често да се наслаждавате на тях. Процеса не е сложен, но иска търпение. Започваме!

Съставки:

  • белтъците от три яйца
  • 30гр. желатин
  • 150гр еритритол
  • 1 щипка ванилия
  • 220мл. вода (преварена и изстудена)
  • 1 щипка сол

Приготвяне:

Наливаме в неголям съд половината от водата и изсипваме в нея желатина. Разбъркваме за да набухне желатина и го оставяме настрана, за да поеме водата от съда.

Изливаме останалата вода в малка тенджерка и я поставяме на котлона. Разтваряме в нея еритритола, след което добавяме набухналия желатин. Разбъркваме до пълно разтваряне на желатина. Сместа не трябва да кипва!

Отделяме белтъците от яйцата и ги поставяме в друг съд. Добавяме към тях щипка сол и щипка ванилия, след което започваме да ги разбиваме с миксер на средна скорост.

Белтъците се разбиват до мека пяна.

След това увеличаваме скоростта на миксера на максимум и докато бъркаме белтъците, изливаме при тях желатиновия разтвор на тънка струйка.

Разбиваме примерно 8-10 минути, до получаването на гъста и сочна маса.

Със сладкарска хартия застиламе правоъгълна форма или тавичка и изливаме сместа в нея.

Изравняваме с шпатула сместа в тавичката, за да се получи слой с дебелина 2-3см. След това я оставяме в хладилника да изстива.

Застиламе кухненската маса със сладкарска хартия и поставяме върху нея вече втвърденото съдържание на тавичката.

Нарязваме бонбоните на кубчета или с формички. Нарязаните вече кубчета обикновено се посипват с пудра захар, но в диетичния вариант няма да го правим. Можем да ги посипем с кокосово брашно, кокосови стружки, или просто да ги оставим да си изсъхнат от само себе си. Приятен апетит!