Блог

/Блог/

Домашни нисковъглехидратни бонбони маршмелоу

Ако обичате маршмелоу, но трябва да следите за фигурата си, се налага да избягвате любимото лакомство. Традиционно бонбоните маршмелоу се приготвят на основата на захарен сироп, но ние ще заобиколим „традицията“ и ще ги приготвим по друг начин. Тази рецепта за маршмелоу не съдържа захар, заради което ще можете по-често [...]

Мангово-кокосово желе с еритритол

Една от любимите групи десерти това са желираните. Ще ви разкажем как да приготвите желе с помощта на агар-агар. Десертът се получава много апетитен и вкусен. Отличен вариант за диетично угощение. Описание на приготвянето: Десерта може да се прави от всякакви плодове. Може да не се занимавате излишно и [...]

Сметанова Панакота с еритритол

Рецептата на този чуден нисковъглехидратен десерт е елементарна, всяка домакиня може да я повтори с лекота. На вкус напомня на сметанов сладолед. Съставки за класическа панакота: животинска сметана 10 или 20% 350мл (въглехидрати 4,5гр. на 100гр.) еритритол 200гр. (въглехидрати 0) Да се има предвид, че еритритола е с около [...]

Кокосови сладки с еритритол

Съставки: 80гр. кокосови стружки 15гр. кокосово брашно 3 яйчени белтъка еритритол на вкус На 100гр. готов продукт се получават: Белтъчини 20,3гр. Мазнини 55,1гр. Въглехидрати 6гр. Една сладка тежи примерно 15-20гр. - получава се, че в нея има не повече от 1гр. въглехидрати. Начин на приготвяне: Яйчените белтъци се разбиват [...]

Целувки с еритритол

Когато човек реши да се отърве от излишните килограми, първото от което се отказва са хлебните изделия и захарта. Само благодарение на изключването на тези два продукта от диетата, може да се отслабне, без много усилия. Не всички обаче могат да живеят без сладко, затова на помощ идат заместителите [...]

Конфитюр с еритритол

Проблема при приготвяне на конфитюри с еритритол се състои в това, че без добавяне на желиращ агент, еритритола се кристализира отново. Конфитюра може да се яде и топъл-прясно приготвен, но веднага след като изстине, еритритола се връща към кристалната си форма, което прави консумацията на конфитюра не много приятна, [...]

Какво е Инозитол, Витамин B8?

За правилното функциониране на организма е необходимо редовно приемане на витамини от различни групи. Те изпълняват множество функции: участват в процесите на обмяна на веществата, повишават активността на ензимите, микроелементите, аминокиселините и т.н. В статията ще разгледаме понятието Инозитол (Витамин B8): какво е това, каква полза носи на организма [...]

Натриев Алгинат – Свойства и Приложение

Натриев Алгинат е сол на алгиновата киселина - вискозен полизахарид, който се извлича от морски водорасли. Той се използва в медицината като лекарство и е предназначен за лечение на стомашно-чревни заболявания, при които е необходимо неутрализиране на солна киселина. В хранително-вкусовата промишленост той играе ролята на стабилизатор и сгъстител [...]

2018-08-30T15:15:13+00:0030 авг., 2018|Стабилизатори|

Какво е изомалт Е953 – ползи и вреди

Разноцветни скъпоценни камъни, сини вълни, върху които се носи платноход, красиви пеперуди и феерични цветя, украсяващи торти... Трудно е да се повярва, но всичко това е възможно благодарение на подсладителя изомалт. Какво представлява той и има ли от него полза, освен естетическа? Ще се постараем да ви разкажем за този [...]

Желатин – състав, свойства, ползи и вреди

Желатина представлява вещество със светло-златист цвят, без мирис и вкус и се явява желиращ агент. Добива се с продължително варене на кости, сухожилия, хрущяли, кожи и други животински части, непригодни за директна консумация. Като хранителна добавка желатина отговаря на код Е441. Желатина съдържа колаген, който е в основата на [...]