Съставки:
80гр. кокосови стружки
15гр. кокосово брашно
3 яйчени белтъка
еритритол на вкус
На 100гр. готов продукт се получават:
Белтъчини 20,3гр.
Мазнини 55,1гр.
Въглехидрати 6гр.
Една сладка тежи примерно 15-20гр. – получава се, че в нея има не повече от 1гр. въглехидрати.
Начин на приготвяне:
Яйчените белтъци се разбиват на пяна, докато се разбиват се добавя еритритола.
Докато се разбиват белтъците, може да се опитва за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.
Смесваме кокосовото брашно със стружките и ги изсипваме при разбитите белтъци. Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.
Размесваме, докато не се получи еднородна маса.
Формираме сместа на средно големи топчета и ги нареждаме върху сладкарска хартия. Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, за да не залепват сладките за нея.
Сладките се пекат в загрята на 180° фурна за около 15 минути, или докато сладките придобият златист цвят. Приятен апетит!