Съставки:

80гр. кокосови стружки

15гр. кокосово брашно

3 яйчени белтъка

еритритол на вкус

На 100гр. готов продукт се получават:

Белтъчини 20,3гр.

Мазнини 55,1гр.

Въглехидрати 6гр.

Една сладка тежи примерно 15-20гр. – получава се, че в нея има не повече от 1гр. въглехидрати.

Начин на приготвяне:

Яйчените белтъци се разбиват на пяна, докато се разбиват се добавя еритритола.

Докато се разбиват белтъците, може да се опитва за сладост, за да се определи желаното количество еритритол в сместа.

Смесваме кокосовото брашно със стружките и ги изсипваме при разбитите белтъци. Размесването трябва да се извършва с лъжица, понеже ако се използва миксер сместа ще изгуби обема си.

Размесваме, докато не се получи еднородна маса.

Формираме сместа на средно големи топчета и ги нареждаме върху сладкарска хартия. Добре е хартията предварително да се намаже със зехтин или кокосово масло, за да не залепват сладките за нея.

Сладките се пекат в загрята на 180° фурна за около 15 минути, или докато сладките придобият златист цвят. Приятен апетит!