Съставки за 4-5 порции:
4 яйчени белтъка
1 щипка сол
3 супени лъжици Еритритол
120гр. пълнозърнесто брашно
60гр. царевично брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
Смес от ядки по желание и цели орехови ядки за декорация
Начин на приготвяне
1. Разбийте белтъците със солта на сняг, добавете еритритола и разбийте отново, но за кратко. Смесете брашното и бакпулвера, след което постепенно ги добавете към разбитите белтъци.
Смесвете всичко с помощта на кулинарна шпатула (или пластмасова/дървена лъжица) бавно, по часовниковата стрелка. Накълцайте на ситно сместа от ядки и ги изсипете в тестото, след което разбъркайте отново. От получената смес формирайте курабийки.
2. Загрейте фурната до 185 градуса. Вземете лист хартия за печене, разстилете го в тава и наредете курабийките в тавата. Поставете цяла ядка орех в центъра на всяка курабийка. Изпечете курабийките за 40-45 минути. Приятен апетит!