ХЕПАВИВ е напълно натурален продукт действащ благоприятно при увреждания на черния дроб.

бял-трън-на-прах

Съдържание:
продукта съдържа смлени и частично обезмаслени семена Бял Трън (Silybum marianum). Силимаринът е смес от флавонолигнани (силикристин, силибинин и силидианин). Всяка партида ХЕПАВИВ минава през лабораторен контрол, който гарантира количеството и качеството на активните вещества съдържащи се в продукта.

 

 

 

 

 

бял-трън-растениеSilybum marianum (Бял Трън) е от семейство Сложноцветни и представлява лечебно растение, срещащо се в почти цяла Южна Европа. От над две хилядолетия се използва с терапевтична цел, за лечение на жлъчката, далака, черния дроб и целият организъм.
Действието на семената от Бял Трън върху черния дроб е благодарение на съдържащата се в него смес от флавонолигнани, носещи общото име „силимарин“ – силен био анти-оксидант с изразен положителен ефект върху черният дроб.
Освен това, семената са богати на полезни мазнини, протеини и фибри.

 

 

 

 

Как ХЕПАВИВ се различава от останалите препарати съдържащи силимарин?

Съществената разлика идва от високото качество на използваната суровина, също и по метода на преработката ѝ. Обработката е механична и причината да е такава е приема на семената от Бял Трън да бъде по-лесен и ефективен, също и да не се променя техния химичен състав.
При производството на продукта не се прилага процес на екстракция, също свързаните с него агресивни органични разтворители (на практика всички останали препарати, съдържащи силимарин са екстракти). Този факт ни предоставя възможността да предложим на клиентите си продукт с напълно съхранена натурална биологична активност.

Механизъм на действие

Известно е, че силимаринът неутрализира свободните радикали в организма. Даденият антиоксидантен ефект води до прекъсване на процеса на прекисното окисление на липидите и предотвратява разрушаването на клетъчната структура.

Силимаринът занижава производството на супероксидни радикали и азотни оксиди в клетките, като в същото време повишава производството на глутатион в черния дроб. Важна част от процесът на детоксикация, който се извършва от чернодробните клетки е Глутатионът.

Токсичните вещества се разграждат в черния дроб и биват преработени във водоразтворими нетоксични продукти, които биват изхвърляни от клетките, а в последствие се извхърлят от организма чрез бъбреците.
Силимаринът подобрява функциите на клетъчната мембрана: подтиска навлизането на токсини и блокира прицелните места на токсините чрез промяна на мембраната на хепатоцитите. Описаният процес пояснява хепатопротективния ефект на нашия препарат.

Как продукта ускорява регенерацията на чернодробните клетки?

Регенеративният ефект на ХЕПАВИВ върху хепатоцитите (чернодробните клетки) се състои в стимулирането на биосинтезата на функционалните и структурните белтъци. Силимаринът подсилва специфичен ензим (РНК полимеразата I) в ядрата на хепатоцитите, води до увеличаване на рибозомалния синтез на белтъчини, а също и регенеративните възможности на черния дроб. Този механизъм на действие има значително участие и при отравяне със Зелена мухоморка (гъба аманита), защото отравянето с нея блокира споменатият по-горе ензим в клетъчното ядро.

Други благоприятни ефекти има препарата

ХЕПАВИВ влияе положително на състава на жлъчката и има жлъчегонен ефект. Предизвиква и противовъзпалителен ефект чрез подсилване на възпалителни медиатори. Оказва и защитен ефект върху клетките на бъбреците.

Кога трябва да приемаме ХЕПАВИВ?

препарата има благоприятен ефект при увреждане на черния дроб, жлъчката и при следните заболявания:
– възпаления на черния дроб (хроничен хепатит)
– стеатоза и цироза на черния дроб
– метаболитни и токсични увреждания на черния дроб (алкохол, лекарства, лъчеви увреждания и други), например когато при продължителен прием на лекарства, черниято дроб се уврежда, при което се нарушават функциите му.
– холелитиаза, дисфункция на жлъчния мехур (дискинезия на жлъчните пътища), хроничен холецистит и др.
– хранително отравяне, отравяне със Зелена Мухоморка (amanita phalloida)
– нарушено храносмилане (диспептични оплаквания), липса на апетит и др.

Прием на ХЕПАВИВ

Препоръчителната дневна доза е 8,5 грама (3 заравнени загребвания с мерителната лъжичка, включена в опаковката), добре разбъркани в кисело мляко или друга подобна по консистенция студена храна. Препоръчителното дневно количество от продукта отговаря на препоръчителната профилактична доза силимарин – 250мг. ХЕПАВИВ може да се комбинира с други хепатопротективни средства.

Кога да се очаква ефект?

Ефектът от приема на продукта не настъпва веднага. Според научния и клиничен опит, признаци на подобрение може да се усетят след 8 до 12 седмици.

Колко време трябва да се приема добавката?

Приемът на ХЕПАВИВ трябва да продължи няколко месеца. В случай, че се наложи, курсът може да се повтори.

Нежелани ефекти

ХЕПАВИВ е естествен природен продукт и е напълно безвреден. Рядко може да се появи лек слабителен ефект. Продукта няма противопоказания и човешкия организъм има много добра поносимост дори при продължителна употреба.

ХЕПАВИВ произведен в България и е търговска марка на фирма Фитовив ООД. Произвежда се от отгледани в България био сертифицирани семена от Бял Трън в съответствие с изискванията на
БАБХ/ BFSA (Българска Агенция по Безопасност на Храните/Bulgarian Food Safety Agency).

Да се съхранява на сухо място, при стайна температура, недостъпно за деца.
Препарата ХЕПАВИВ е хранителна добавка.

Научни Данни

Тук се виждат актуални резултати от лабораторни тестове на препарата ХЕПАВИВ.

бял-трън-научни-данни

Обяснение на лабораторните данни:
Продукта е богат източник на силимарин – 3,05гр./100гр. Общото съдържание на полифеноли в него е 2796,4 мг./100гр, като тяхната антиоксидантна активност, измерена по методите ORAC и HORAC е 1425,8 µmolTE/гр и 192,6 µmol GAE/гр съответно. Продуктът е много богат на протеини – 20,5гр./100гр, съдържа също 10,8 гр/100гр масло, естествен източник на Витамин Е (токоферол).
На основание на цитираните резултати от изследванията на препарата, можем да заключим, че той e богат източник на полезни фибри, протеини и мазнини. Високото съдържание на силимарин го прави подходяща хранителна добавка с предпазващо и възстановяващо действие най-вече върху черния дроб.

Опаковка

бял-трън-опаковка
ХЕПАВИВ пристига при клиентите в опаковка Doypack с цип, за улеснено отваряне и затваряне при употреба. Използван е специален трислоен материал, сертифициран за хранителни цели, който е водо и масло непроницаем.

 

 

 

 

 

 

бял-трън-мерителна-лъжичка

Във всяка опаковка е включена и мерителна лъжичка, която също е от специална пластмаса, сертифицирана за употреба в хранителната промишленост.

 

Препарата ХЕПАВИВ можете да закупите от тук.