Когато човек реши да се отърве от излишните килограми, първото от което се отказва са хлебните изделия и захарта. Само благодарение на изключването на тези два продукта от диетата, може да се отслабне, без много усилия.

Не всички обаче могат да живеят без сладко, затова на помощ идат заместителите на захарта. Например може да се приготвят вкусни целувки с еритртитол.

Еритритола е единствения натурален подсладител, който успява да се смеси с яйчените белтъци така, както захарта. За разлика от захарта обаче, в еритритола има нула калории. Трябва да се има впредвид, че той притежава на около 60% от сладостта на захарта, затова е нужно да се използва в по-голямо количество.

Продукти за целувките:

белтъците на две яйца

половин чаена чаша еритритол

Калоричност за цялата порция:

Белтъчини – 5.11гр.

Мазнини – 0гр.

Въглехидрати – 0гр.

Начин на приготвяне:

Поставяме белтъците в сух дълбок съд и ги разбиваме с миксер до образуването на гъста бяла маса. Еритритола се добавя по време на разбиването.

С помощта на сладкарски шприц или торбичка, оформяме целувките в тава, покрита със сладкарка хартия или домакинско фолио.

Целувките се пекат във фурна на 100° за около 30 минути. Това време е примерно за целувки с размер 5х5см. При целувки с по-малки размери се пече по-малко време, а при по-големи – малко повече. Приятен апетит!