За да приготвите супер вкусен и ароматен шоколад, ще са ви нужни:
Брашно от Рожков – половин чаша
Какаово масло – 100 грама
Предпочитани ядки (например кашу, пекан, лешници) – 30 грама общо
По желание:
Сироп от йерусалимски артишок или агаве – 3 супени лъжици (шоколадът е достатъчно сладък и без допълнителни подсладители, поради високото съдържание на захар в рожкова)
Разтворете какаовото масло на водна баня. Без да изваждате съда със съдържанието от водната баня, добавете рожков и разбъркайте добре. В случай, че в рецептата използвате и сиропа за подслаждане, той се добавя към същата смес.
След това изсипете масата във форми, като добавите ядки. В идеалния случай предварително леко запържвате ядките в сух тиган.